30. august 2018

Historisk hage på Hovelsrud gård - Del II


Her kommer del II fra min vandring i den historiske hagen på Hovelsrud gård ved Mjøsa. 
 Det var så mye vakkert å hvile blikket på og alle sanser åpnet seg. Lekre kombinasjoner, både i form og farger. Jeg falt spesielt for denne blikkfangeren av en lilje, pent dandert blant duse pasteller. 



Blant de mange Stokkrosene appellerte disse svarte til meg. Jeg spurte pent om å få bringe med meg noen frø og det fikk jeg:)


Rålekkert med svart Petunia. 


Et hav av Zinnia strekker seg mot Mjøsa. 





Gamle bestemorstauder i kombinasjon med sommerblomster. Så skjønt at.



Jeg har selv aldri hatt Sommerasters i hagen min. Den tiden er nå over. Så flotte og fargerike. 





Da er vandringen i Hovelsrudhagen over for denne gang. Jeg dro derfra fylt av nydelige bilder, både i sinnet og i fotoapparatet. Så ble det også medbragt deilig egenprodusert syltetøy og eplemost.Til deg som ikke har besøkt stedet anbefales en tur dit på det varmeste. 

Klikk her for å bli bedre kjent med Hovelsrud gård.
Del I fra vandringen min finner du her

27. august 2018

Historisk hage på Hovelsrud gård - Del I


Endelig fikk jeg besøkt den historiske hagen på Hovelsrud gård på Helgøya. For en fantastisk opplevelse! Jeg hadde hele hagen for meg selv og vandret rundt i en deilig drømmende tilstand i flere timer. Beliggenheten ved Mjøsa bidrar til ytterlig forskjønnelse av stedet. Det er et imponerende arbeid de har gjort med å tilbakeføre hagen slik den var i 1840. Jeg skulle gjerne hatt vinger sånn at jeg kunne beundret hagen fra oven. 
Jeg lar bildene tale for seg selv. 















For en symmetri, struktur og orden! Fascinerende og flott. I egen hage trives jeg med mer uorden og innfallsmetode, men det er et syn å se sånt et gjennomført arbeid!
Håper du hadde glede av en liten vandring på Hovelsrud. 

Ha en fin uke!



14. august 2018

Hvitt og gult



Det har gått fint for seg i bedet med hvite og gule nyanser i år, selv om jeg mistet en god del blomstring i første ferierunden. Iris 'Butter and sugar' fant heldigvis på å blomstre igjen etter tre års pause. Protesterte sikkert på at den ble flyttet, men ser nå ut til å være fornøyd med nytt bosted. 


En av de sentblomstrende Humleblomstene. Finner ikke navnelappen.


Alunrot Cylindrica sådde jeg fra frø jeg fikk av en hagevenn for mange år siden. Skal være herdig til sone 3, men den har klart seg bra her i 4/5. Skiller seg fra tradisjonell Alunrot og humlene er helt ville etter den. 


Jeg er så glad i hvite Revebjeller. Denne tok jeg med meg fra grøftekanten for noen år siden og den holder fortsatt koken.


De franske Kongslysene må jeg holde under kontroll, for de sprer seg noe infernalsk.  Men de får bli for de er så flotte.


Disse Prestekragene vokser som "ugress" på engene rundt her og de fikk komme til min lille eng i hagen. Tror jeg må fjerne de etter sesongen, for de fortrenger alt annet.


Hvitt stjernedryss med Astrantia.


Jeg er veldig svak for hvite Forglemmegei.


Keiserkåpen har landet på tuen av hvite Kryptimian. Det har vært få sommerfugler tidligere i sommer, men nå kommer de heldigvis for fullt.

Laget dette innlegget før jeg dro på ferie, så i denne stund nyter jeg dorske dager på Enerhagen. Ha gode sommerdager dere også!