31. desember 2017

Takk for hageåret!


Vel overstått jul til hagefolket! Håper den har vært varm og fredfylt.Tenk, nå legger vi atter et hageår bak oss, for så å se frem mot et nytt et. Vi er heldige som kan glede oss over at naturens skaperkraft alltid er med oss.
Det har vært stille fra min side en stund. Jeg har dessverre to armer og skuldre som har kranglet litt for mye med meg denne høsten og skrivetrangen har dermed måtte stedes til hvile for en periode.
Jeg følte nå stor trang til bruke dem til å takke dere alle for nok et inspirerende og livgivende år her i bloggverden. Dere beriker virkelig mitt (hage)liv og  jeg setter umåtelig stor pris på det.

Riktig godt nytt år!

8. desember 2017

Sommerro - Del II


Mitt forrige innlegg handlet om mine venners skaperverk - "Sommerro". 
Stedet er fylt med de vakreste detaljer som danner en helhetlig harmoni. Det måtte bli et innlegg til for å vise frem flere bilder av paradis på jorden!


Gleder meg til gjensyn neste sommer!

Del I om Sommerro finner du her

4. desember 2017

Sommerro - Paradis på jordenTo gode venner av meg har forvandlet et forfallent og fullstendig gjengrodd sted til et himmelsk vakkert paradis. De har gjort alt med egne hender, og det i løpet av bare litt over et år.  For en skaperkraft! "Sommerro", som stedet heter, kan i sannhet igjen bære sitt navn med med stolthet. 

Selv bildene kan ikke fullt uttrykke den nydelige stemningen og roen som hviler over "Sommerro".  Vi som er så heldige å ha vært der, kan skrive under på det. Mine venner har gitt stedet sånn en sjel, fylt med varme og raushet. Det er ikke tvil om at deres fine personligheter er pent vevet inn i det hele.
Jeg lar bildene tale for resten!Takk Sommerro, J og S for at dere har sørget for at det finnes et paradis på jorden.
Man blir rett og slett snillere og blidere av å være hos dere!

1. desember 2017

Advent i hagen - Blommig fredag


"Advent i hagen" er denne ukens tema hos Blommig fredag. Så langt har jeg ikke løftet en finger for å skape adventstemning, verken i hagen eller heimen. Ingen grunn til bekymring med tanke på hagen, for den har sørget for det selv. Håper den beholder den hvite drakten på fremover. I år skal vi ferie julaften på Enerhagen. Da skal det hugges juletre, pyntes og lages god gammeldags julestemning. Gleder meg stort til det.


Barnebarna på tre år og 4 måneder skal få oppleve sin første julaften her. Det blir grøt på låven, strømper på peisen og mye annet kjekt. Det blir ordentlig stas.Bildene er tatt med mobilen, så kvaliteten er ikke så god. Men adventstemningen er absolutt upåklagelig. Riktig god 1. søndag i advent.

For mer advent i hagen besøk Blommig fredag

26. november 2017

Farger - Blommig fredag


"Farger" er denne ukens tema hos Blommig fredag. I hagen min er det plass til absolutt alle farger. Etter min smak er det nettopp et mangfold av farger som gjør hagen levende og vakker. Farger fremhever og demper hverandre og skaper på den måte ulike stemninger i hagen. Fra de mest prangende kombinasjoner til de mer myke og harmoniske. 


Ildfargene byr på energi og temperament.De mer dype fargene skaper en litt mystisk og standhaftig stemning.Rosa gir et innslag av romantikk.

De gule sørger for at det alltid finnes solskinn i hagen, uansett vær.

Farger skaper liv, og et fargerikt hageliv gir så mye livsglede.
Ha en fargerik helg!
For mer farger, besøk Blommig fredag

17. november 2017

Hagens vakreste syn - Blommig fredag


"Hagens vakreste syn" er denne ukens tema hos Blommig fredag. Hvor jeg enn vender blikket mitt i hagen, møtes det av de vakreste syn. 


Fiolkongslys "Clementine" er så vakker og delikat også når den så vidt synliggjør seg bak en like vakker Akeleie.


"Rhapsody in blue" er et himla vakkert syn. Nå som den har blitt flyttet til en mer solfylt plass er den, om mulig, blitt enda vakrere.

        
Synet av høye og ranke Kjempeverbena i høsthagen er da slett ikke å forakte. Min frodige kvinne på husken er et vakkert syn der hun dingler, så løs og ledig. Hun har uten tvil et godt utsyn til hagen. 

        

Sommerens nye erteblomst' "Whisper blue" er så vakker at man formelig mister pusten. 

      
For flere vakre syn, ta en tur innom Blommig fredag

Riktig god helg!

11. november 2017

Røde fakler


Frosten klamrer seg fast på hustaket her i byen. Lengselen etter glød og varme kjennes umåtelig stor. Heldigvis vet jeg hva som alltid hjelper. Det er å dykke ned i terapiarkivet for å finne tilbake til sommerens skatter. Kornvalmuene har vaiet i store klynger på Enerhagen i år. Som brennende fakler står de der og varmer opp et frossent sinn.

De tynne stilkene lar seg aldri vike for vinden og blomstene gir seg villig hen i dansen.

Ha en varm helg!