25. november 2016

Blommig fredag - I det skjulteDet er godt å ha Helena og Blommig fredag tilbake igjen. Denne uken er tema 'I det skjulte'. Det kan skje mye i det skjulte i hagen. Det skaper både magi og spenning. Så er det noen da, som overhodet ikke akter å befinne seg i det skjulte. Hvem andre enn hagens rufsete og rampete BUSTEHODER?  De er simpelthen umulig å ikke se og de vil bli sett.


Temynte - Monarda har virkelig sjarmert meg. Det kommer nye farger til Enerhagen hvert år, så nå er de en god gjeng som synes både her og der i bedene.


Blodtopp - Sanguisorba obtusa. Ser litt søvnig ut der den henger med hodet, men er på ingen måte havnet i det skjulte.Rosenstaven har de lengste bustehodene jeg har sett. Elsket av sommerfugler og humler. De henger på "parykken" hele sommeren.  Ikke mye som skjer i det skjulte her nei!
Jeg kan like de litt uregjerlige, som forlanger å bli sett. Disse kommer aldri til å blomstre i det skjulte. Det er sikkert og visst.

Ha en riktig god helg. Del og nyt i det skjulte her
Blommig fredag

20. november 2016

Få, men fine


 
Cosmosfrøene mine ville seg ikke helt i år. Sådde i stort monn, men det ga ikke mye av seg. Noen ble det jo og det er lett å tilgi når de står der og smiler til deg. Her pryder de blant Geranium 'Patricia' og 'Rozanne" samt floks. Så fine at!


Jeg går på med nytt mot neste år. Kan nemlig ikke se for meg en sommer uten de i hagen.

Ha en fin ny uke alle sammen!

15. november 2016

Hatten av for OktoberhjelmenDet er rart hvordan noen planter går fra å være noe unseelig til å virkelig fange blikket ditt. Oktoberhjelmen - Aconitum carmichaelii har i mange år stått trofast og tålmodig på hjørnet av bedet. I år tok den ordentlig tak i meg. Lekker farge, bugnende av blomster og en magnet på humler og bier. Høyreist (når den får støtte), nøysom, sterk og lengeblomstrende. Ja, giftig er den, men det får så være. Passer på at ingen finner på å forsyne seg av den. Det har vi kjøkkenhagen til:)  


  
Lar seg ikke knekke, uansett vær. Den fikk fin støtte etter at disse bildene ble tatt altså.


Den ser ut til å trives bedre i bedet enn i buketten, men jeg sniker til meg noen stilker innimellom.   


Jeg tar hatten av meg for Oktoberhjelmen. Neste år skal den deles, sånn at et annet bed i hagen får gleden av dens skjønnhet. Det er fint å tenke på at hageblikket stadig er i bevegelse. Har du "oppdaget" en gammel skjønnhet i år?

Ha fine novemberdager alle sammen!

8. november 2016

Sol, bare sol


Sol, bare sol.....Hadde det bare vært så vel. Kulden biter og kong vinter fester grepet. Ikke det at jeg har et anstrengt forhold til vinteren, men i år føltes det som den kom så brått på. Hagen har fått hvit dyne over seg og sover godt. Jeg derimot trenger sol og varme for å holde meg våken. Da er det godt å dykke ned i arkivet etter sommerens skinnende soler.


Tagetes 'Linnè' er en sann varmekilde.


Solbruden skinner så det nesten blender. 


Ringblomsten stiller helt klart i egen klasse når det gjelder å spre solskinn og munterhet.Blomkarsen er som et brennende bål som varmer langt inn i sjelen.
Fuglene sørger for at Solsikkene popper opp på de underligste steder i hagen. Takker de for det!

 


Rørblomst, Solhatt og blomkarse danner en herlig tutti frutti.


 Åååh, det gjorde godt. Ble varmere i kroppen og lysere til sinns. 
Håper det smitter litt over på dere!

Ha en varm uke, enten solen skinner ute eller inne.