19. januar 2018

Noen få nye knoller...

I år var det et historisk år for Georginene på Enerhagen. De fleste knollene overlevde mot all formodning overvintringen! Nesten ikke til å tro. Det innebærer at bestillingsfingen ikke har lidd overbelastning på den fronten i år......Vel...noen knoller ble det jo da....

Til våren kommer det godbiter fra svenske Lökar och Knölar. Bildene er lånt fra deres nettside. Ovenfor er 'Downham Royal' og 'Dark Spirit'. Har hatt begge før og er svært begeistret for fargene de byr på.


Så er det  debutantene 'Karma Choc' og 'Natal'. Den dype, nesten svarte rødfargen blir lekker sammen med ferskennyanser i en gruppe og rosa/lilla nyanser i en annen gruppe.


'Verrones Obsidian' har et herlig utseende. 'Happy Single Kiss' har jeg også hatt før og savnet den i gjengen. Fint å få den tilbake.


Til slutt snek det seg med noen artige og luftige tårn med 'Eremurus Ruiter hybriden Cleopatra'. Aldri prøvd dem, så det blir spennende.

Jeg er fortsatt rimelig fraværende på bloggen min grunnet problemer med armene. Men dere skal vite at jeg leser innleggene deres med glede, selv om jeg ikke legger igjen kommentarer. Håper å komme sterkere tilbake snart.
Drømmen om vår er i alle fall høyst levende hos meg og en trøst når helsen ikke samarbeider så godt.

Ha en vakker helg. Her bader vi i snø.

5. januar 2018

Jada, frø ble det i år også

Jeg sanket svært få frø fra egen hage i år. Ingen god grunn...det bare ble sånn. Har jo en rimelig velfylt boks med frø fra her og der liggende fra før. Så fikk jeg nylig en herlig godtepose med frø i posten fra en kjær hagevenn. Tenkte det fikk holde, for jeg skal slett ikke så så mye i år.... Dette utsagnet mener jeg å ha tatt meg selv i å uttale flere år på rad... Like sikkert kom jeg visstnok til å berøre noen bestillingsknapper. Det resulterte i frø fra

(Bildene er lånt fra nettsiden deres)


SWEET PEA BERRY KISS
PAPAVER LAURENS GRAPE
NASTURTIUM BLACK VELVET
NASTURTIUM LADYBIRD ROSE
ANTIRRHINUM ELEGANCE BRONZE 
ANTIRRHINUM POTOMAC CRIMSON
SCABIOSA SNOW MAIDE
HELIANTHUS COCONUT ICE
NIGELLA AFRICAN BRIDE


Svenske Impecta:
(bildene er lånt fra Impecta)

Kornvalmue
Blomsterlin 'Rubrum'
Løvemunn 'Rocket Red'
Toppmarant 'Pygmy Torch'
Sørgescabiosa 'Magic Night'
Pionvalmue 'Black Dragon'
Kornblomst 'Black and Mauve'
Blomsterlin 'Blue dress'

Svenske Rara Växter:
(bildene er lånt fra Rara Växter)


      


Erteblomst 'Whisper Blue'
Erteblomst ''Northern shore'
Pionvalmue 'Candy floss'
Pionvalmue 'Purple Paeony'
Kornblomst 'Early Victory'
Erteblomst 'Orange Prince'
Blomkarse 'Sahins's Rumba'
Blomkarse  'Milkmaid'

Impecta og Rara Vaxter har jeg bestilt fra i mange år på rad og grunnen til det er at jeg er svært fornøyd med dem. Plant of distinction prøver jeg for første gang. Skal bli spennende.

Jaja, så blir det litt å så i år også. Noen gamle frø fra Kjempeverbena og diverse Akeleier er allerede sådd og står nå kaldt i henholdsvis kjøleskap og ute på verandaen.

Spent på hvilken sådd som står på menyen hos dere?
Riktig god helg.