28. august 2016

Et snev av høstlige sommertoner


  
I år hadde jeg bestemt meg for å plante litt mer i krukker. Jeg pleier å være litt sparsommelig på den fronten, da det gjerne er lengre perioder vi ikke er på Enerhagen og ikke alltid kan stole på overvanneren:) Ved den gamle låven plantet jeg i lys orange/fersken og dyp rød/burgunder. Det ble en fin symfoni og kombinasjon synes jeg.

Her er kroken litt tidligere i sommer. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke spanderte noen bilder når det var litt flere krukker og blomstring der. Jaja... 


Denne nydelige Løvemunnen har jeg sådd av frø jeg fikk fra Ingvill med bloggen Rustikk hage. Rålekker! Skal sikre meg noen frø fra disse.


Sørgescabiosa 'Magic night' sår jeg hvert år. De dekorerer så fint blant andre planter og finnes i de fleste bed. Violkongslys har det også blitt flere av hos meg. 'Clementine' er ny av året. Delikat farge.

 

Meningen var å sette flere krukker med Dahlia i samme fargenyanser bort i kroken etterhvert som de kom i blomst....Som noen av dere kanskje har lest i tidligere innlegg, så har det ikke vært mye blomstring å spore. Her er 'Nuit D'ete' og  'Natal' med hver sin enslige blomst. 


 Til slutt en liten bukett med disse høstlige sommertonene! Det blir nok en da capo til neste år. I dag kjente jeg snev av høst som kom. Litt vemodig å tenke på at sommeren er på hell, men høsten er jo også en fin tid.

Ha en fin ny uke alle sammen.

26. august 2016

Litt fra egen hageDe siste innleggene mine har vært fra den fantastiske botaniske hagen i Gøteborg. Jeg kan jo ikke skryte på meg en hage av samme kaliber, men det har da blomstret riktig og godt på Enerhagen også:) Her kommer noen bilder fra sommerhagen.


Erteblomstene har fått slynget seg både i krukker og bed. Ingen sommer uten. De fyller bukettene og sprer sin vidundelige duft til langt ut på høsten.


Sådde Rudbeckia 'Cherry Brandy' for første gang i år. De er jo bare helt fantastiske, både i form og farge. Koser seg sammen med Cosmos. Temynte er blitt en av mine favoritter og jeg har de i mange ulike farger. Blomstrer rikt og lenge med sine rampete bustehoder. Her sammen med en gammel Klematis, som skulle vært hvit...i følge navnelappen:)


Scabiosa er jeg også veldig glad i. Denne er ny av året. Rasleblomsten til høyre sådde jeg flere år tilbake. En søting som liver opp i bedene med alle sine blomster.


Floksen er et fantasisk innslag i hagen på denne tiden. Noen sorter har sått fra gammelt av og noen har jeg plantet selv. 
 Fløyelstjæreblomsten er så utrolig fin. "Oppdaget" den for noen år siden og nå er den på plass i både rosa og hvitt. Ingvill med bloggen Romantisk hage sender meg frø hvert år:) Voksurtfrøene fikk jeg for en del år tilbake og de blir trofast sådd. Så dekorativ og lekker. Frø fra i år har jeg allerede høstet.


Avslutter med et lite glimt fra "Cottage garden" bedet mitt. Det er fortsatt under oppbygning, men begynner å ta litt form synes jeg.

Ønsker dere alle en riktig god sensommerhelg. Her holder temperaturen seg fin og det er meldt godvær i helgen.

23. august 2016

Dahlia i metervis


Jeg skulle ønske at det var i min hage det vokste metervis med deilige Dahlia....Sukk...
Jeg hadde faktisk et håp om det med tidenes største innkjøp av knoller med påfølgende fordriving. De var grønne og frodige da de ble satt ut på forsommeren. 
Ikke vet jeg hva som har gått galt. De har blitt stelt og gjødslet eller alle kunstens regler. Utfallet er imidlertid fravær av blomster på de fleste av dem. Enkeltblomster og en del knopper har i beste fall kommet så langt. Hmmmm.... Trøst og plaster på såret fikk jeg heldigvis i den Botaniske hagen i Gøteborg. Der hadde de spandert på seg et laaaaangt bed fylt med Dahlia i alle fargepaletter. Her kommer et lite utvalg.


 


Dette var virksom Dahlia-terapi for meg. Kjær som jeg er i Dahlia, har jeg ingen planer om å gi opp. Jeg fatter mot og går på med ny giv til neste år...trur eg...

Ha en fin uke alle sammen. Jeg er litt i ørska etter første uke på jobb etter ferien, men det går seg jo som vanlig til.