28. mai 2018

Nydelige Narcisser


Det blir stadig flere Narcisser på Enerhagen og de har nylig hatt sin storhetstid. Så nydelige og så fasinerende at de finnes i så mange ulike varianter. Prydende kunstverk!


'Thalia' har vært hos meg lenge. Lekker!


Min favoritt er nok 'Pipers End'. Har du sette noe så vakkert!'Mount Hood' var den første Narcissen jeg plantet. Starte i kremgule nyanser og går over i hvit. Fint med alt som skifter drakt underveis.
De fleste Pinseliljene mine er "navnløse", men det er jo ikke mindre fine av den grunn.


 I dag kom det litt regn og det gjorde forfriskende godt, både for hagen og meg. 
Ha en fin uke alle sammen!

24. mai 2018

Vitaminer på stilkTulipanblomstringen er defintivt et at vårens største høydepunkt i hagen. Fargerike vitaminer på stilk står så ranke og skaper store mengder lykke og energi. Med den varmen vi har hatt de siste ukene kom og gikk blomstringen i en feiende fart. 
Dette er de nye sortene jeg plantet i fjor høst. Synes det ble en herlig Tutti Frutti kombo med 'Doll's Minuet', 'Ballerina', 'Paul Scherer' og 'Uncle Tom'.

'Paul Sherer' og 'Uncle Tom' har sin debut hos meg. Håper jeg ser de igjen til neste år. Lekre dype farger!
'Purple Prince' er like flott i alle sine faser.'Black Parrot' og 'Orange Angelique' er overlevere fra i fjor. Fine kontraster. 


Takk for en feiende flott blomstring. Vitaminene lagres til bruk til høsten.

20. mai 2018

Vårens myke melodi


Ingen ringer våren så melodiøst og mykt inn som Kubjellene. Kveldssolen fremhever deres skjønnhet til det fulle.


 

Auriklene står der så ranke på hedersplass. Den rødrosa under er fra min barndoms hage og er meg ekstra kjær.Navnelapper har en tendens til å fly sin vei i løpet av året, men så lenge Primulaene ikke tar samme veien er jeg fornøyd.


Primula 'Garriarde Guinevere' er ny av året. Nydelig svak rosa farge med et praktfullt mørkt bladverk.


For ikke å glemme de svevende blå stjernene som funkler i vårens skinn. Forglemmegeisøster 'Jack Frost' er jo bare vakker og de "vanlige" Forglemmegeiene har etterhvert spredd seg over hele Enerhagen. Litt av et skue.


Vårkjærminne! For et vidunderlig navn.


Jeg er heldig å ha tepper av Maria Nøkleblom i rød, oransje og gule nyanser. De har stått der i uminnelige tider (minst 60 år)


Så skal kropp og sjel også ha litt hvile mellom hageøktene. Herfra kan vårens myke melodi få synke inn.

Ha en god uke!

17. mai 2018

Hvitt og gult i skjønn forening


Gratulerer med dagen! Kanskje ikke de rette fargene jeg byr på i dag, men fint å supplere litt. Bedet med hvite og gule kombinasjoner blomstrer nå i skjønn forening. Hundetannliljen 'Pagoda' kom tilbake etter å ha tatt seg et hvileår. Velkommen skal den være, så fin som den er. Jeg fikk noen biter med Småhjerte av en hagevenn i fjor og humlene fryder seg.
Akk, hvor nydelig den er - Fritillaria 'Pallidiflora'. En sann favoritt i vårhagen. Min andre Hundetannlilje som vil blomstre er 'White Beauty'. Lekker som bare det. En rosa og lilla vil seg absolutt ikke, tross to forsøk. 


Hvite Ruterliljer overgår de lilla synes jeg. Synes som om de er laget av slitesterk silke, der de skinner så fint i kveldssolen.


Narcissus 'Camassia' liker godt å skifte drakt, en til hverdags og en til fest.


Fritillaria 'Rubra Maxima' står så majestetisk med sine prydefulle klokker. Det er kun den gule som blomstrer hos meg. De oransje står der kun med bladverket sitt. Noen andre som opplever det samme?


Fritillaria 'Raddeana' er også en lise for øyet. Jeg rakk såvidt å få med med årets blomstring. Den lille kvisten med Forsythia som jeg fikk av en nabo for et par år siden, kom med noen få blomster i år. Det er nok ingen fare for at den ikke skal vokse seg stor.


'Tulipanen 'White Elegance' er kremgul i sin første fase. Her dirigerer den musikken for resten av gjengen i bedet.


'Sylvestris' tulipanen vil også dirigere, så det blir et herlig orkester blant de hvite og gule denne vårdagen i mai.

Riktig god pinse!