20. juli 2018

Ferietid.... igjen


Jeg fikk ikke tatt så mange bilder forrige helg på Enerhagen. Hadde fullt opp med å vanne, rydde i hagen og klippe av en mengde døde blomster. Så hadde vi barnebarnet på snart fire med oss og da er jo full action:) Hun er en god hjelper i hagen, men vi må jo også gjøre andre hyggeting i varmen. Så vi har badet til den store gullmedaljen.

  
                 Stokkrose 'Aubade' er fra en frømiks av farger fra lys rosa til nesten svart. 
                              Alltid spennende hvilke som spretter ut.


     
Løvemunn 'Rocket Red' sådde jeg i år. Lekker farge på den. Valmuen er fra frø jeg fikk av en hagevenn for mange år siden. Jeg sanker alltid frø fra denne. 

Da er det duket for andre ferierunde  med fire lange uker. Basen blir på Enerhagen, men vi skal farte litt rundt med motorsyklene våre samt besøke og få besøk av venner og familie. Gleder meg stort.

Riktig god sommer til dere alle sammen! 
Jeg skal nok innom å kikke på bloggene deres fra hengekøyen:)

16. juli 2018

Harmløse flammer i tørketid


Det ble et gledelig gjensyn med Enerhagen etter ferien. Jeg var forberedt på det verste nå med den lange tørkeperioden. Vi har som nevnt hatt noe vanningshjelp, men med dette ekstremværet er det behov for daglig vanning. Det hadde gått langt langt bedre enn fryktet. Naturlig nok var det enormt stor forskjell mellom bedene som har sol hele dagen og de som er plassert på mer skyggefulle plasser.  Flammebedet mitt var i alle fall i full fyr med Flammentanz i spissen. Bildet til venstre er tatt to uker før det til høyre:)


Min absolutte favorittstaude Solbruk 'Moerheim Beauty' er i storform. Den er sååå fin!!I år har det vært liljenes år i hagen i motsetning til fjoråret, hvor mange var skikkelig skrantne.  'Her er Grand Cru'.'Montenegro' har hatt et års pause, da den ble musemat i fjor. Flott gjensyn!


Denne potentillaen plantet jeg i fjor og hadde glemt det. Søt overraskelse.


Himmelhøye Martagon 'Claude Shride' overgår seg selv. Den er gigantisk og har et vell av blomster. Dobbelt fyrtårn i hagen!En valmue har dukket opp. Det har med å gjøre det. En av grunnene til at jeg like dem så godt. Den ferskenfargede Etasjeprimulaen var knall oransje i fjor. Sånne endringer har vi sansen for.


Denne gamle Keiserkronen må være over 70 år gammel og dukket opp i villnisset da jeg kom til Enerhagen. Verdifullt med sånne gamle skatter.  Kaprifolium 'Dropmore Scarlet' klatrer som bare det oppover husveggen.

Godt å se Enerhagen igjen og at det tross alt ikke var så mye som hadde avgått med tørkedøden. Men nå må vi få litt regn!

11. juli 2018

Franske minner og svensk lengsel


Vi har hatt en helt fantastisk uke i min kollega sitt vakre hus i den lille landsbyen Laroque des Alberès i Sør-Frankrike. For et sted, fylt med historie, sjel, varme og en aldeles nydelig hage. Som å være i en drøm. 
Vi kommer mer enn gjerne tilbake hit igjen!Nå skal det jobbes i to uker før vi skal nyte fire uker på vårt kjære Enerhagen. Jeg lengter så det kribler i hele kroppen. Det blir heldigvis en liten tur over til helgen. Spent på hvordan det står til med hagen etter en historisk varm og tørr sommer. Rause naboer har sørget for å holde vanningen gående og det er jeg så glad for. Tør ikke tenke på hvordan det ellers ville gått.Jeg er så fornøyd med Linariafrøene jeg sådde for et par år siden. De vokser noe voldsomt og blomstrer langt inn i evigheten. Humlene er veldig begeistret for dem.
Så har vi denne lekre Klematisen som jeg har jaktet navnet på i flere år. Jeg gir ikke opp, for kanskje noen av dere der ute kan hjelpe meg?Plutselig fant jeg navnelappen på min favoritt Salvie - 'Schwellenburg'.  Det tapte kan jammen vende tilbake. Denne lysende blå Lerkesporen er et flott blikkfang i Sørbedet mitt. Har ikke helt fått disse til tidligere, men denne har overlevd noen tøffe vintre. Måtte den bli en stund til.

Vi holder på å forgå i tropevarmen her i Oslo. Man skal jo ikke klage for mye over været, men nå hadde det gjort godt med litt kjøligere dager og noen solide doser med regn. Det er det mange som trenger nå.

Ha gode sommerdager!