9. november 2018

Syrinhortensiaens mange ansikter


Den dagen barnebarnet vårt så gledelig kom til verden for litt over fire år siden, plantet vi en Syrinhortensia til henne. Valget falt på den av mange grunner: Hun har samme første bokstav i fornavnet sitt, den starter blomstringen i samme måned som hun er født, den er uendelig vakker og har så mange flott ansikter gjennom blomstringsfasene. Akkurat som barnebarnet vårt og livet selv. Mye flott symbolikk, synes jeg.
Hun er veldig opptatt av den og må stadig ned til den og ta på og telle blomster.


Med den varme sommeren og høsten vi har hatt i år, startet blomstringen tidlig og har vart i det uendelige. Med andre ord, et jubelår både for Syrinhortensiaen og barnebarnet.
Sper på med en laglivet Perleevigblom - Anaphalis margaritacea. Herlige små bomullstjerner som lyser opp i den dunkle høsten.


For høsten har bokstavelig talt satt seg på Enerhagen. Derom hersker ingen tvil. 
Godt vi har stablet opp raust med ved som skal holde kroppen og sjelen varme  på hustrige novemberkvelder.

Ha en fortreffelig helg!
Jeg lenker til TrädgårdsFägring 

2. november 2018

Senhøsten byr på sitt


Takk og lov for disse herlige fargeklattene som lyser opp i hagen og gjør overgangen til november noe lettere. Søteste Kinasøte. Jeg har har to lubne tuer i steinbedet mitt og de svikter aldri. Jeg skulle gjerne gitt de selskap av noen i hvitt, men det har jeg ikke lykkes med å finne. Hvis noen har og ønsker å bytte mot blå, eller noe annet til våren, så er det bare å gi meg en lyd:)
Storkenebb 'Rozanne' er den som alltid holder ut lengst av sine mange navnesøstre på Enerhagen. Kjempeverbenaen er like tapper. Jeg lar de stå for de er også dekorative etter avblomstring.


Jeg har stadig fått større sans for Høstasters og det begynner å bli en god gjeng som pryder på ulike steder i hagen. Har mistet navnelappene på samtlige.


Oktober har vært helt fantastisk med så mye blomstring. Nå gjelder det å stålsette seg for november, årets verste måned spør dere meg. Men tradisjonen tro, kommer jeg meg gjennom den også. 

God novemberhelg til dere!
Jeg lenker til TrädgårdsFägring