30. mars 2016

Overblikk - Blommig fredag 'Overblikk' er denne ukens tema hos Blommig fredag. Endelig er det tid for å nyte et overblikk over den gryende våren. I dag må det bli et nært overblikk sett gjennom makrolinsen nå i påsken. Jeg bobler over av vårglede. Da jeg kom til Enerhagen viste overblikket kun snø og atter snø. I løpet av påsken smeltet den med lynets hastighet og våren spratt så skjønt og syngende frem.


Et raskt overblikk over de deilig krokusene Sieberi tricolor og Cream beauty viste at de har blitt langt flere siden i fjor. Velkommen skal de være!
 
 Vårens første Neslesommerfugl har flydd over Enerhagen i hele påsken. Fullt overblikk!


Spettmeisen er en av mine favorittvenn med vinger. Den er så morsom og smårampete. Flyr frem og tilbake på fugelbrettet i et forrykende tempo - med fullt overblikk selvsagt!

Ta gjerne en tur innom Blommig fredag for å dele og nyte mang slags overblikk.
Ha en flott helg med godt overblikk alle sammen!

18. mars 2016

SommerdrømmerTusen takk til Anne på Moseplassen, som rister oss ut av vinterdvalen ved å inivitere oss til å dele våre sommerdrømmer. Det er en sann fornøyelse å gripe den gyldne muligheten.

Bli med på Moseplassens invitasjon til å jage vinteren bort ved å bringe dine vår- og sommerdrømmer nærmere.
Da er det påskeferie. Det blir nok ikke graving i bedene for snøen ligger fortsatt som et teppe over Enerhagen. Fint blir det likevel.
Riktig god påske alle sammen! 

11. mars 2016

Da og nå - Blommig fredag


  

Denne ukens tema hos Blommig fredag er "Da og Nå".  Et herlig tema, som krever noen dype dykk i arkivet. En fin reise tilbake i tid. Jeg blir så overrasket og nostalgisk over å bli påminnet forandringene som har skjedd på Enerhagen de siste syv årene.
Den gamle utedoen holdt på å ramle fra hverandre. Den nye ble riktig fin med utvidelse til to seter og bruk av de gamle dørene til glassverandaen fra hovedhuset. Blitt et populært sted for å si det sånn:)


Det første bedet jeg spadde opp har virkelig blitt frodig de siste årene.


Lille 'Sigridbu' er et resultat av iherdig dugnadsarbeid over flere år. Nå står hun der så fin og er blitt vårt lille krypinn med soverrom og bad. Bedene har også blitt frodige. Bildet under er tatt i 2014, så det er blitt enda tettere i bedet siden den gang. Bedet foran står i konstant skygge, så der har jeg måtte velge planter med omhu.
Må huske å ta et nytt bilde i år.


   

Den gamle låven ble behørig restaurert for tre år siden. En eldre tømrer som behersker gammel byggekunst gjorde en formidabel jobb. Alle originale materialer som var intakt fra 1884, ble samlet og benyttet på forsiden. Fantastisk!Dette bedet kostet blod, svette, tårer og bannskap å spa opp. Et hav av solide røtter! Men det var absolutt verd jobben tenker jeg tre år senere:)


Det var virkelig hyggelig å ta et tilbakeblikk. Man ser hvor mye man har lagt ned og at hagen er i stadig forandring, akkurat som livet ellers!

Ta en tur innom  Blommig fredag for mer 'Da og Nå'.
Ha en herlig 'Her og Nå' helg alle sammen!

6. mars 2016

Tusen takk til Hageselskapet! For en tid tilbake fikk jeg en  utrolig hyggelig og overraskende henvendelse fra Hageselskapet ved Norsk hagetidend! De iniviterte meg til å dele bilder fra min Instagram konto @enerhagen i deres nye spalte 'Hagetavla'. Jeg ble veldig glad og ikke minst stolt må jeg få si. Sendte mange bilder over og de skulle velge ut. Var utrolig spent selv på hva de kom til å velge og hvordan lay outen ville bli. Rene julaften da Hagetidend nr 2/16 kom i posten! Synes de hadde gjort det så fint, med en flott fargeskala og blanding av blomster og bilder fra kjære Enerhagen. Min mann er veldig fornøyd med at deler av ved-veggen hans kom med:)


Tusen takk til Hageselskapet og vil verdens fineste hagemagasin. Jeg har vært en flittig leser i mange år. Til dere hagevenner som har IG-konto er det bare å trofast tagge #hageselskapet, så skal dere se at det blir en velfortjent plass på 'Hagetavla' i løpet av året:)