30. desember 2016

2017 - Blommig fredag'2017' er denne ukens tema hos Blommig fredag. Et nytt (hage)år er i emning. Først og fremst gleder jeg meg til gjensyn med gamle og nye skjønnheter. Like sikkert dukker det nok opp noen overraskelser som har skjult seg i glemselens slør. Noen av høstmørkets hagedrømmer skal slippes løs, mens andre forblir i drømmene. Akkurat som det skal være.


Det skal bli himmelsk skjønt å møte alle mine akeleier igjen. Hvordan vil draktene deres se ut og vil de komme opp på nye steder?


Gode gamle Martagon vil nok strø om seg med de vakreste krølleblomster. Forhåpentligvis vil alle de nye sortene jeg har plantet også blomstre....? Hvite forglemmegei, glemmer neppe å slå ut med sine mange søte små.
 

For ikke å snakke om PEONENE! Nye og gamle 'bløtekaker' ønskes varmt velkommen. Jeg tror 2017 skal bli Klematisenes år på Enerhagen. Jeg har mange sorter og flere skal flyttes til steder der de får trone enda mer. Noen nye blir det kanskje også. Hvem vet?
Vi har mange gamle trær i hagen, og flere av disse skal kles opp med Klematis. Tror de vil finne hverandre godt i dansen.


Ingen store planer for hagen i 2017, men det kan jo fort snu seg. Dere kjenner jo hagelivet. Dets veier er uransakelige og glad er jeg for det.
 
Godt nytt (hage)år ønskes dere alle!
Varmt takk for all glede og inspirasjon dere har gitt meg i året som gikk. 
Ser frem til fortsettelsen.

For flere blikk på 2017, besøk så gjerne

22. desember 2016

God jul!På Enerhagen sørger hagen selv for å pynte til jul....med litt hjelp fra meg.
'Juletreet' er behørig pyntet til ære for fuglene. Stjernen dingler fra en grei og ikke fra toppen av treet.Julenissen og julehjertet er på plass.


Litt juleblomster har vi da sørget for


En duk med grønne 'Juleroser' pynter opp.


Nok lys og varme har vi i alle fall. 


RIKTIG GOD JUL ØNSKES ALLE DERE FINE HAGEFOLK!
 Del og nyt god julestemning hos  

16. desember 2016

Blommig fredag - Null toleranse


'Null toleranse' er denne ukens tema hos Blommig fredag.
Jeg har i mange år hatt null toleranse for rosa, både i hagen og i livet ellers.
Så er det disse underlige og vidunderlige tingene som kan skje med oss (hage)mennesker..... Det skjedde meg! Jeg gikk 'ubebevisst' fra null til 100 % toleranse for fargen rosa, men kun i hagen:)


Det er ikke få rosa sorter jeg etterhvert har fått på Enerhagen. Her er to Malvaer.

Solhatten må man jo ha i rosa. En klassiker.

Humlene har også høy toleranse for rosa hjerter, spesielt Fenrikshjerter. Geranium 'Rozanne' skinner med et vell av skarpe rosa blomster til frosten kommer.


For ikke å snakke om den livlige Fløyelstjæreblomsten. Troner foran en mer dus rosa Høstfloks. En himmel full av rosa Astrantia stjerne må en jo bare utvikle høy toleranse for!


Sist, men ikke minst har jeg utviklet særdeles høy toleranse for Zinnia. 
Så sånn kan det gå fra null til hundre før man aner det:)

Ønsker dere en fin adventshelg med høy toleranse.
For mer null toleranse, besøk
Blommig fredag

9. desember 2016

Blommig fredag - Noe nytt?'Noe nytt?!' er denne ukens tema hos Blommig fredag. Tradisjonen tro sier jeg til meg selv hvert år at neste år skal jeg ikke ha noe nytt i hagen. Jeg har jo mer enn nok fra før. Like sikkert blir det noe nytt. Det herlige med hagelivet er at man kan skifte mening når som helst og at det alltid kommer noe nytt og godt ut av det:)
Den vakreste nyheten i år er definitivt Austin rosen 'Summer Song'. Navnet i seg selv er som myk musikk.  


En ny 'dille' er Løvemunn. Har sådd i stort monn og ulike farger i år. Så fornøyd at! De blomstrer rikt og lenge. Frø til ny sådd neste år er sikret.


Humlen er begeistret for denne dype røde Løvemunnen og jeg har prøvd ny fargekombo med Nicotiana og Million Bells i låvekroken.


Fiolfrøstjernen kommer i stadig nye farger på Enerhagen. De hvite skyene  svever over hagen. For ikke å snakke om denne nye svarte stokkrosen. WOW!


Den kjekkeste nykommeren i år er kjøkkenhagen min. Stor stats å hente ferske grønnsaker rett fra kassen. Det blir flere til neste år.


Jeg besøker alltid et nytt sted i nærområdet hvert år. Denne gangen ble det urtehagen i Dals Rostock. 
Urtehagen ligger ved en gammel helsebrønn og det finnes om lag 300 ulike vekster, alle med sin spesielle historie og anvendelse. Fantastisk sted som er vel verd et besøk.Sist, men ikke minst, var jeg for første gang på besøk i Botaniska Trädgården i Gøteborg. Tilbrakte hele dagen i denne praktfulle oasen. Jada, det ble noe nytt i år også...Same prosedure as every year I guess....

Del og nyt noe nytt hos  Blommig fredag
Ha en fin adventshelg som fører oss stadig nærmere en ny jul!

2. desember 2016

Blommig fredag - En sjarmør'En sjarmør' er denne ukens tema hos Blommig fredag. Hver en årstid i hagen har sine sjarmører, så dette var valgets kval. Jeg landet på noen av vårens sjarmører. De har en helt egen sjarm. Etter en lang vinter er behovet for å bli sjarmert rimelig stort. 
Påske - og pinseliljene vet å ta innersvingen på meg. De ser så uskyldige og sarte ut, men se der de står med sine sterke og nikkende hoder med et sjarmerende glimt i øyet.
De to kritthvite er 'Thalia' og 'Pipers End'. 


Det er flere av de jeg ikke har navnene på, men det gjør dem ikke mindre sjarmerende av den grunn. Til høyre her er 'Cassata'. Den var knallgul første året, men har blitt gradvis en dusere sjarmør.


'Mount Hood' til høyre. Hvilken sjarmør! Har pyntet seg med duggdråper for anledningen.Jada, dette er uten tvil en av vårens store sjarmører.

Del og nyt et vell av sjarmører hos Blommig fredag 
Ha en sjarmerende helg!