31. juli 2015

Ildfulle tider!
Jada, det er ildfulle tilstander i flammebedet mitt i år også. Det ser ikke ut til at de lar seg stilne selv om de bare får litt morgensol på østveggen.  Til venstre strår den søte lave Ildriddersporen 'Derosso' flankert av en alunrot.

      
 
Tagetes Linnè er blitt et fast selvsådd innslag. Hestemynte er blitt en ny 'dille'. Har kjøpt flere fargen, men den rød er alltid tidligst ute med blomstringen. De er så dekorative og blomstrer både rikt og lenge. Må holde litt kontroll på dem, for de vil gjerne breie seg litt for mye.


Trollius Chinensis - Ballblom er et lysende kunstverk.


'Brennende kjærlighet'. Navnet taler for seg selv!


Ringblomstene har fast plass i steinbedet. Sper på med litt ulike blomster. I år ble det blant annet Linblomst som fikk være med på dansen.


Jeg har et dobbelt forhold til Fredløs. Plantet et par stykker på et eget sted i hagen før jeg hadde kunnskap om at den er rimelig fredløs i praksis også. Den er blitt uhorvelig stor og sperrer nå utsikten til mitt nye bed. Etter blomstringen var det frem med spaden. Måtte grave ned til Kina for å få med alt. Har ikke hjerte til å kvitte meg helt med den. Så den skal få leve videre oppe i engen.


Keiserkronen har vært her lenge før min tid. Liljen til høyre er navnløs - en lav type.


Edelrose 'Flora Danica' og Flammentanz. Sistnevnte begynner å vokse seg stor.


Ja, det er ildfulle tider på Enerhagen. Liker litt farger og energi sammen med det mye og lyse. Mangfold i livet og mangfold i hagen er fint!

Fortsatt god sommer alle sammen!


24. juli 2015

Valmuene vaier i vinden


Min begeistring for valmuer mangler ord! 

Jeg har fått ulike frø fra rause hagebloggere, både i innland og utland. Disse har jeg drysset med kjærlig hånd i mitt nye provisoriske bed på sørveggen foran utedoen. Kan ikke be om bedre vekstvilkår enn det:)


Valmuene har fått selskap av Kornblomstmiksen 'Black and Mauve'. Den sådde jeg første gang i fjor og den fikk naturligvis komme i år også. Synes fargekombinasjonene ble fine i dette vaiende, ville og myke bede.t
Synes jeg måtte spandere litt plass til den vakre rosen 'Rhapsody in Blue'. Plantet den ifjor og da fikk jeg kun en liten blomst. I år kommer den med langt flere knopper. 

Da vaier jeg sammen med valmuene inn i sommeren på Enerhagen. Det blir nok en liten pause fra bloggen i ferien. Da er det tid for å nyte.

Ha en vidunderlig sommer alle sammen!
Gleder meg allerede til å se sommerminnene deres her i blogglan!


Jeg deler hos

21. juli 2015

Lilla og hvitt side om sideStjerneskjerm og Voksurt (Cerinthe). Sistnevnte er sådd av frø fra Ingvill med Romantisk hage. Den er så fin synes jeg. 


Alliumene 'Atropurpureum' og 'Graceful'


Min tre år gamle lavendel ville seg ikke i år. Ingen sommer uten, så en ny fikk plass i bedet.


Selvsådd Kornblomst og Anemone.

 

Bakkestjerne omhyllet av min nye Storkenebb 'Double Jewel'


 En eller annen Klokkeblomst og Akeleiefrøstjerne


En himmel full av stjerner! Fiolfrøstjernen er blitt over to meter høy med en sky av de vakreste og funklende stjerner.

Ha en himmelsk uke alle sammen!

17. juli 2015

Myk krem og andre herligheter


     

Myk som nypisket krem, fristende som en lekker softis en varm sommerdag eller som en bløtkake pyntet pent til fest. Det er med andre ord PEONTID på Enerhagen!
I fjor mistet jeg blomstringen da jeg var ute på reise (skal planlegge bedre i årene fremover).Tre av mine syv peoner byr virkelig på seg selv i år. Jeg har kun navn på en av dem; Sara Bernhardt. De to andre er ganske like, men det som skiller dem er at den ene dufter aldeles vidunderlig og blomstene er gigantiske. Resten vil ikke blomstre i år. Har flyttet litt rundt på dem, så kanskje det er årsaken. De kommer nok og imens har jeg nok med å nyte trioen:)


En nylig innkjøpt trøste-Dahlia, mens jeg venter på at mine egne skal blomstre.
Til slutt kommer sommerens først-blomstrende roser; New Dawn og Louise Odier. Førstnevnte skjønnhet vekker så gode minner fra min barndomshage. Måtte ha den til Enerhagen og bare på ett år har den vokst seg så stor og den bugner av knopper. 

Det er myke tider i hagen nå. Mye å nyte i nedtellingen til sommerferien.

Håper dere har det mykt og godt også!

Jeg deler hos