29. juni 2016

Raust med roserDet blir stadig mer raust med roser på Enerhagen. Takket være inspirasjon fra dere hagebloggere! Det har ikke stått på min pasjon for roser, men mer på en fastgrodd ide om at det er så vanskelig å få dem til og at de krever så mye stell. Godt å overvinne sånne forestillinger. Jeg har funnet min oase for roser, nemlig det familedrevne gartneriet Hesleberg. Det er en sann fryd å vandre rundt i et rosehav av dufter og farger. Jeg dro ikke tomhendt hjem i år heller, for å si det sånn.


 Jeg forelsket meg umiddelbart i skjønnheten 'Summer song'. For en farge, for en duft og for et navn! Dette er en remonterende buskrose fra Austin som blir 1 meter høy, H5.
 

Lekker Floribunda rose 'Wild Rover - Harry Potter'. Remonterende busk/klatrerose, som blir 1,2-1,8 meter høy. H4.Lille og søte 'Heidi Klum', en hybridrose fra Tantau. Remonterer, H4 og ca 50 cm. Dufter herlig.

Nok en Austin rose ,Princess Alexandra of Kent'. Remonterer, blir ca 1-1,5 meter, H4.

I tillegg gleder jeg meg til å se blomstringen på disse nykommerne neste år:
Floribunda rose fra Edgar Norman Swane - 'Burgundy Ice'

Det skal bli enda rausere med roser i hagen min.
Tusen takk til dere for masse inspirasjon, som igjen førte til handlekraft. 
 


10 kommentarer:

 1. Bedårende bilde av Princess Alexandra! Summer Song har en flott farve. Jeg har sett den i en have og masse bilder på Facebook. Jeg har ikke funnet plass til den her ... ennå. Ønsker deg deilige havedager!

  SvarSlett
 2. Your roses are so beautiful !!
  Greetings

  SvarSlett
 3. Beautiful pictures of the roses. My ones have already faded unfortunately. I hope they will have a second blossom within the next weeks.

  Greetings
  Kathrin

  SvarSlett
 4. Jeg er helt enig med deg, Jannicke, det er vanskelig å ikke bli revet med av roseentusiasmen som deles på hagebloggene! Jeg har skaffet med noen få rosebusker, og i år har jeg til og med kjøpt rosegjødsel, så får jeg se om jeg klarer å få flotte store roser i hagen, jeg også. Ha en fin torsdag! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 5. Å, så mange fine roser!! Herlig å se. Gode farger, og herlig fylte former på dem. Var innom Hesleberg i vår, ingen over, ingen ved siden, fant jeg fort ut...

  SvarSlett
 6. Vi har også etterhvert fått flere roser, og på tross av soppangrep, lus og andre insekter, har vi lyst på noen flere :-) Vakre bilder!
  Ha en fin helg.
  Eirin

  SvarSlett
 7. Visst är det fint med rosor! Underbara är dom allihopa! Men dom får ju så många sjukdomar, det är avigsidan på det hela tycker jag. Men du har hittat så fina sorter ser jag och det är underbart och man vill ju bara stå och lukta och titta på dom hela tiden!
  Agneta kram

  SvarSlett
 8. mange fine roser, de er et must.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 9. Nydelige roser! Det er jo bare sånn det er med oss hagegale, vi lar oss så lett rive med når det er noe vi liker. Jeg var i går på Hesleberg gartneri, og de har så mye fint der av roser. Jeg hadde bestilt to stykker, og denne gangen ble det ikke med flere derfra.
  Du har noe å glede deg til med Constance Spry, for det er en nydelig og hardfør rose.

  God helg, Jannicke!

  SvarSlett
 10. Kære Jannicke
  Dejligt at høre, at du har forelsket dig i roser- Summer song er vidunderlig med den lidt brændte farve!
  God sommer i Enerhagen!
  Kærlig hilsen
  JetteMajken

  SvarSlett