"Forandring" er ukens tema hos Blommig fredag. Hagen er i stadig forandring, men det er spesielt en forandring som har skapt mye glede på Enerhagen i år. Det er kjøkkenhagen til min svigerdatter og meg. Vi har storkost oss med med både planlegging og gjennomføring, og er kjempefornøyde med resultatet.
Vi har dedikert en lun og solrik del til kjøkkenhagen vår. Tre pallkarmer har blitt fylt med knaskende gode og økologiske grønnsaker. Jorden er fra matavfallet vårt med bruk av Bokashi og vi gjødsler med væske fra Bohashien og annet organisk gjødsel. Det gir en herlig følelse å dyrke i harmoni med naturen.
Vi har begynt litt i det små, men er klare for å utvide og eksperimentere ytterligere til neste år.
Det finnes ikke noe bedre enn å tusle barfot bort til pallkarmen og hente dagens fangst. Forandring fryder!
For mer forandring, klikk her
Värdefullt med egna grönsaker. Då känner man sig rik.
SvarSlettTrevlig helg!
/Anette
Hei. Herlig med egne grønnsaker. Og så smaker de så himla godt. Vi har fått mange aha opplevelser i år. God helg til deg.
SvarSlettHilsen Hanne-Lise.
Frodig og fint i pallekarmene!
SvarSlettVilken härlig köksträdgård. Jättefint och frodigt, det är så lyxigt med egenodlat.
SvarSlettKram Maria
Hej Jannicke!
SvarSlettSer fint och frodigt ut i odlingslådorna. Kålen är stor och fin. Vattnade hos dottern i somras, hon hade så fin kål, men tyvärr blev de uppätna av kållarver.
När hon kom hem fanns det bara stjälkar kvar. Inte så trevligt.
Trevlig helg /Marika
Herligt med hjemmedyrkede økologiske grøntsager. Vi nedlagde vores køkkenhave for en del år siden, fordi vi havde så mange dræbersnegle, men jeg savner den.
SvarSlettOgså en god weekend til dig!
Hilsen Elna
Härligt med egen odlat och ekologiskt :) Sen slår det mig vilket välkomnande färgtema det är i bilderna - glödande, varma och inbjudande. Det är en bra tanke att börja smått och lyckas för att sen vilja göra mer...
SvarSlettHa en fin helg! Carina
Så himla vackert och grönt! Egenodlat är alltid bäst...
SvarSlettÖnskar dig en skön lördag!
Kram från Titti
Hei!
SvarSlettÅ dyrke egen mat er morsomt og det gjør det ekstra morsomt å gjøre det sammen med noen.
Jeg synes at kål i flere varianter er så vakre, som dine. Har prøvde det mange ganger også i krukker, men de blir angrepet av både kålfluas larver på røttene og av kålsommerfuglens larver på bladene. Kan jo dekke dem med fiberduk, men da må jeg løfte på sløret hver gang jeg vil se dem.Ha det godt! Anne
Vad roligt att skapa en köksträdgård tillsammans med en svärdotter?!
SvarSlettJag har bara 3-4 pallkragar kvar som köksträdgård och tar hand om mindre och mindre varje år för jag har faktiskt ledsnat på att odla en massa grönsaker.
Så det blev en förändring det med :)
Trevlig helg!
//Veronica
Det er deilig å dyrke egne grønnsaker, og så smaker de så mye bedre. Vi har dessverre gitt opp det pga gulrotflue, kålflue og brunsnegler. Vi har omtrent ikke brunsnegler at vi fjernet grønnsakskassene..Men vi savner det.
SvarSlettHa en fin søndag/Eirin
Herlig med egne grønnsaker. Jeg burde vært flinkere på det. Men, men... bildene dine er veldig inspirerende!
SvarSlettHerlig med egne grønnsaker. Jeg burde vært flinkere på det. Men, men... bildene dine er veldig inspirerende!
SvarSlettHerlig med egne grønnsaker,ja! Så koselig å kunne dyrke sammen med svigerdatteren. Egen avling smaker best!
SvarSlettØnsker deg en fin ny uke, Jannicke!
Å, så fine farger på kjøkkenhagekassene! Og flott med veden i bakgrunnen.
SvarSlettAlle skulle hatt en kjøkkenhage:) Da smaker maten best. Harmoni med naturen er jo det beste. Skremmende lesning om at insektene forsvinner:( Vi merker det særlig på hytta, da knott- og myggeplagen er nesten borte. Ikke viste jeg at jeg kom til å savne dem...
Fin ny uke:-)
Så fint og frodig det var i kjøkkenhagen. Dette ser jo skikkelig fristende ut. Ikke noe som slår hjemmelaget :-)
SvarSlettHa en fin uke!
Lindas imagens de um jardim lindo e bem cuidado. Feliz semana. cumprimentos.
SvarSlettveldig fine blomster
SvarSlett