20. juni 2018

Kalde farger gir sjelevarme


Jeg har stor sans for blålilla toner i hagen. Jo visst befinner de seg i den kalde fargeskalaen, men jeg blir varm i hagesjelen min av å ha dem rundt meg.  


Storkenebb 'Orion' har vært lenge i hagen min og den har blitt delt flere ganger. Alltid blå himmel i nærheten av disse.


Ved siden av 'Orion' har vi den bedårende 'Philippe Vapelle'. Skulle gitt mye for at slike en skjønnhet blomstret litt lengre.


Allium unifolium plantet jeg for et par år siden. Den er riktig så fin og blomstrer litt senere enn  de fleste andre Allium jeg har.


Salvie 'Schwellenburg'. Like den så godt. Litt rufsete og rampete, skiller den seg ut fra resten av Salviefamilien på Enerhagen.
Denne lavendelen må ha en ekstra kraft i seg. Den eneste som har overlevd minst fem vintre - flere av dem rimelig tøffe.


Fagerklokken har jeg et litt dobbelt forhold til. Den sprer seg noe inn i granskauen og må disiplineres med hard hånd. Men når den står i blomst er alt det glemt.


 Vaiende Scabiosa kan man godt holde av. Det samme med det fornøyelige teppet av velduftende Kryptimian.
Ja, sjelen kan uten tvil bli varm av det kalde.

15 kommentarer:

 1. Veldig flotte struktur- og fargekombinasjoner :)

  SvarSlett
 2. Den farveskala holder jeg også meget af, og jeg bliver aldrig træt af de blå og blålilla farver. A. unifolium kender jeg ikke, men den ser smuk ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 3. Nydelige blomster og vakre nyanser. Dette er også mine favoritter. Storkenebb har så mange, vakre farger. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 4. Nydelig farge på alle de fine blomstene dine.
  Kryptimian lurer jeg på om kan være samme som min Sitrontimian, blomstene er helt like.
  Ha en fortsatt fin uke!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
 5. En tanke jag skriver under på :) så vacker kombination i första bilden. Det behövs lite kallt och varmt i kombination ibland. Och ibland bara kallt. Men många vackra exempel och tips. Har också alliumen och den är fin.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 6. Hej Jannicke!
  Vackra blå och lila toner, Salvian är riktigt fin. Scabiosa finns i så många vackra färger, både låga och höga, gillar att blommorna vajar i luften. Fagerklockan eller Toppklockan som vi kallar den, vill inte vara kvar där jag planterar den. Den dyker upp lite varstans, men jag är glad att den stannar kvar. Så fina bilder.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
 7. Absolutt elskelige farger! Og blomster, så klart :)
  De to storkenebbene er blant mine favoritter. Orion kommer også tilbake om man klipper den ned etter blomstring.

  SvarSlett
 8. Nydelige farger. Er veldig glad i storkenebb. Alliumen ser spennende ut..

  SvarSlett
 9. Så fine. Står Orion likt som Vapelle? Her er sistnevnte i ferd med å avblomstre, avblomstret i sør, litt blomster igjen i nord. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 10. Hei
  Lilla er utrolig flott, og er en farge jeg også er veldig glad i. Nydelig blomster du viser.
  Vivi

  SvarSlett
 11. Nydelige blomster i blålilla toner! :) Gjennomført og stilig. Den rampete lilla salvien til høyre, ønsker jeg meg frø av. Kanskje jeg har noen frø du har lyst på også? Kos deg videre med ditt blomsterflor! :)

  SvarSlett
 12. Ja det är något visst med den färgen. Nävor är ju såååå fina :)
  Önskar dig en härlig helg!
  Kram från Titti

  SvarSlett
 13. Jeg elsker også de kalde fargetonene i hagen :-)

  SvarSlett